"aku spm je"




ah aku paling benci manusia yang suka membezakan taraf akedamik dalam hubungan berkasih mahupun antara sahabat.
paling benci.
aku tak pernah jadikan akedamik sebagai batu pengukur dalam persahabatan.


kalau kau tak nampak jujur aku dalam berkawan, bermakna engkau yang lebih memilih.


p/s : isu kahwin dan cinta masih lagi panas. lagi-lagi tengah musim cuti sekolah ni. bila tengok ramai yang dah berkahwin dan bertunang, hati ni mulalah gedik semacam. haih tapi nak buat macam mana, 'limau masih telangkup'.

p/s/s : aku tau kebanyakan entri dalam blog ni berkaitan dengan cinta. kan? well, bak kata orang kampung aku, "A loving heart is the beginning of all knowledge." :) eceh nak bagitau orang yang kau ada loving heart la konon ye asikin ismail?? *mata ke atas, tangan di dada.*


5 ulasan:

anna berkata...

mmg jdk entry laa kn...

SoLy SoLicious berkata...

akademik bukan pengukur, tapi setengah pemikiran yang agak ketinggalan masih membanding taraf akademik 2 sebagai pengahalang tuk bersama.. :(
saya pernah mengalaminya..sedih bila dibandingkan begitu..

HEROICzero berkata...

apa2 pun aku baca, part limau masih telangkup tu apa?

Shikin Ismail berkata...

ana : haruslahhh

soly : so true. sedih bila ada yang masih membezakan darjat dan kelulusan.

hero : cuba tanya mak kau. :)

Kembang Perawan 3288 berkata...

batch 1988 tengah hangat musim berkahwin ni.mmg hati bergelojak. perasaan itu ada.. pertanyaan bila kita akan kawen debak debuk naik turun. demm rimas.